Nieuws


Feldenkrais Workshop - dinsdag 13 september 2016

Op zaterdag  10 september ben ik naar een boeiende workshop Feldenkrais geweest in Overveen. Deze workshop werd gegeven door Alan Fraser. Alan Fraser geeft workshops `The Craft Of Piano Playing` oftewel het ambacht van het pianospelen. Dit is zeer leerzaam als je lichamelijke klachten hebt bij het pianospelen.

Feldenkrais is een leermethode, ontwikkeld door dr. Moshe Feldenkrais  (1904~1984). Hij bedacht een bewegingsmethodiek met principes uit onder andere de geneeskunde en de neuropsychologie.
Doelstelling is om tot een natuurlijke manier van bewegen te komen en het waarnemingsvermogen te verbeteren.

Aangeleerde en ingesleten houdingsproblemen worden verholpen en de pijn verlicht. Vermoeidheid, stress en ziekten verstoren de eenheid van lichaam en geest. Feldenkrais gaat uit van het idee dat de mens een eenheid is van lichaam en geest en herstelt deze.

Wie zich bewust wordt van zijn/haar manier van bewegen kan ook leren hoe het efficiënter, gemakkelijker en plezieriger kan.

Ook deden we ATM oefeningen, Awareness Through Movement, dit is bewustzijn door beweging. Dit zijn oefeningen om de houding, flexibiliteit, ademhaling en coördinatie te verbeteren.

Afbeelding invoegen Terug naar de vorige pagina >

UA-40729295-1